Katolikus híradás 2022.02.20.

  Imádkozzunk többek között a kommunista diktatúrák áldozatai­ért, termőföldünk megbecsüléséért, a bűncselekmé­nyek áldozatai­ért, amint ez az emléknapok naptárából kiderül, va­lamint a név-, születésnap­jukat, házassági évfordu­lójukat ünneplők­ért!  A házasság hetének zárásaként a Szentmisék végén külön is megáldom a házaspárokat.

 

A héten pénteken lesz a süttői közösség egyházmegyei szentségimádási napja. Szentségkitétel 15 órakor, 18 órakor Szentmisével zárjuk az alkalmat. Hétfőhöz egy hétre Piszkén imádjuk az Urat hasonlóképp.

 

Míg tart a farsangi időszak, ügyeljünk, hogy bárhol is veszünk részt mulat­ságon, mindenütt a józan mértékletesség, keresztényi lelkület jellemezzen!

 

Folytatjuk a leendő elsőáldozókért és bérmálkozókért való imádságot. A hátul elhelyezett „felajánló kártyákat” vigyük magunkkal, és ha elvégeztük az adott imádságot, tegyük az erre a célra kitett dobozba. Jövő vasárnap bemutatom a készülő gyermekeket a templomi közösségnek is.

 

    Jövő vasárnap a katolikus iskolák javára gyűjtünk. Tavaly e célra 20,020.-(Süttő), 11,300.-(Piszke), illetve 8,000.-(Lábatlan) Ft-ot továbbítottunk.

 

Ez évi felújítási céljainkat támogatja a Főegyházmegye, de kérik, hogy önrészt biztosítsunk. Ezért, Főegyházmegyei engedéllyel, folyamatos gyűjtést hirdetünk. Az állóperselybe helyezett adományaink ezt a célt szolgálják. Az elsődleges cél Piszkén a villanyhálózat felújítása, illetve a lámpatestek cseréje, míg Süttőn a lámpatestek cseréjén túl a templomi lábazat cseréjének folytatása. Mindkét helyen félmillió forintra lesz szükségünk. Előre is köszönjük a segítséget.

A 8. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai Gyóntatás
 Süttő 21. Hétfő 18 óra Szentmise előtte
Piszke 22. Kedd 8 óra Szentmise utána
Süttő 23. Szerda 8 óra Szentmise a szenvedő lelkekért
Lábatlan 24. Csütörtök 18 óra Szentmise
Süttő!! 25. Péntek 15-18 Szentségimádás
18 óra Szentmise előtte
Lábatlan 26. Szombat 18 óra Szentmise
Süttő 27. Vasárnap 8 óra Szentmise
Piszke ¾ 10 óra Szentmise

 

 

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katoli­kusradio.hu, programturizmus.hu/

21. Hétfő Damiáni Szent Péter ||| Nemzetközi Anyanyelvi nap
22. Kedd Szent Péter apostol székfoglalása ||| A Bűncselekmények Áldozatainak napja

Mathiász János, szőlőnemesítő, számos új szőlőfajta létrehozója, szn. 1838.

23. Szerda Szent Polikárp püspök, vértanú

Gebhart Xavér Ferenc szn. 1791. orvos, egyetemi tanár, az orvostudomány magyar nyelvű szakkifejezési kidolgozásának egyik kezdeményezője.

24. Csütörtök Szent Mátyás apostol

Hankóczky Jenő, A búza és a liszt minőségi értékelésének világhírű szakér­tője, a farinométer, a farinográf lisztvizsgáló és minősítő műszer, és a fer­mentográf. Megalkotója szn. Pusztazselyke, 1879

25. Péntek A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja
26. Szombat Sigmond Elek, a szikes talajok kutatója SZN – 1873 – termőföldünk megbecsüléséért
27. Vasárnap Boldog Báthory László OSPPE, az első majdnem teljes magyar nyelvű bibliafordítás ké­szítője

Karch Alajos malomtechnikus, többek között a Rugós porlasztószelep, és az Oldalt rázó hullámos sík szita feltalálója SZN – 1869

 

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek!  Hallgatható – Esztergom 92,5 MHz

 napló: dunamentilepegetes.blogspot.hu

naptár: https://calendar.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe%2FBudapest

https://www.facebook.com/splplebaniak/