KÖNYVTÁRI NAPOK – KÖNYVTÁRNYITÓ 2022. okt. 3-7.

  1. október 3 – 7. (hétfő-péntek) között KÖNYVTÁRI NAPOK a felújított városi könyvtárban. A lábatlani Vitéz Sághy Antal Városi Könyvtár 2022. nyarán felújításon esett át és 2022. október 3-án ismét megnyitja kapuit a nagyközönség előtt.

Ezen alkalomból egész héten INGYENES, különleges programokkal várjuk az érdeklődőket:

  • Október 3. (hétfő) 17 órától TOBISZ TINELLI TAMÁS, a Misztrál zenekar oszlopos tagja lesz a vendégünk előadói estjével a könyvtár megnyitón. A művész koncertjein a mainstream művészeti irányzatok – a klasszikus zenén, a magyar népzene hagyományain és verseken alapuló, akusztikus-rockos hangzás – különleges zenei ötvözete hallható. Mindez klasszikus és kortárs költők műveinek az énekes-zenész által megzenésített és megénekelt formájában. Szóló előadásai mellett a világot járó Misztrál együttes alapító, és ma is aktív tagja. 2018-ban jelent meg első albuma “Daliás idők” címmel, amely általa megzenésített Arany János verseket tartalmaz. Tóbisz Tinelli Tamás előadásainak gerincét a történelem és történetmondás, vagyis a valóság és legenda kapcsolatának bemutatása képezi.
  • október 4. (kedd) 15 órától kézműves foglalkozás a könyvtárban – MINIKÖNYV ill. 3D KÉP KÉSZÍTÉS.
  • október 5. (szerda) 17 órától KALAP JAKAB GYERMEKKONCERT. Kalap Jakab saját dalaiból álló bábos koncertje a folk világzene sokszínűségét ötvözi a magyar hagyományokkal, kialakítva ezzel sajátos egyedi stílusát. Előadását átszövi a zenei ill. színpadi humor, amely könnyebben emészthetővé teszi a népzenei elemekre épülő produkciót. Műsora az élőzenei koncert és a bábszínház találkozása.
  • október 6. (csütörtök) 17 órától VARGA VENCEL tart rendhagyó irodalom órát a lábatlani VÁROSI KÖNYVTÁRBAN!
    Ki is ő valójában?! Egyetemista, tartalomgyártó, hobbitanár, slammer… Ez MIND, így együtt! 🙂
    2018 tavaszán, korábbi irodalmi érdeklődésén felbuzdulva még bőven gimnazista éveit élte. Úgy érezte, az iskolai kereteken belül rendezett órákat, a benne lévő témákat sokkal érdekesebben is fel lehet vázolni a fiataloknak. Már 11. osztályban érettségi felkészítőt és rendhagyó irodalomórákat tartott fiataloknak, ezt jelenleg is gyakorolja!
    A rendhagyó irodalomóráival bejárta az országot, csatornája mára 65 ezer követőt számlál. Mellébeszélés nincs, unalmas másodperc nem létezhet a mai diáknak, ha üzenetet akarunk közvetíteni a fiatalok számára. GYERTEK EL, nézzétek meg, hogy közvetíti Vencel az irodalmat a mai kor fiataljainak!
  • október 7. (péntek) 18 órától ’Vászonzsákoslány’ előadása a környezettudatos életmódról. Antal Évi Vászonzsákoslány néven lett ismert. A 22 éves egyetemista és ökotartalom-készítő a zero waste és a fenntarthatóság egyik magyarországi nagykövete. YouTube-, Instagram-, Facebook- és Patreon-oldalokon keresztül osztja meg közösségével a fenntarthatóságról szóló gondolatait. Workshopokat és előadásokat is tart, így offline is tanulhatunk tőle. Sikerült a zero waste-ből és a környezetvédelemből is egy trendet csinálni. A zero waste életformát Bea Johnson találta ki, egy középkorú, kaliforniai anyuka – az összes szabályt és hogy hogyan lehet kivitelezni azt, hogy nagyon minimális szemetet termeljünk. Tulajdonképpen az ő útmutatásai alapján halad Antal Évi is. Erről fog mesélni nekünk a pénteki előadásán!