Fekete István Kiállítás A Könyvtárban

2023. szeptember 5 – 28 között Fekete István beköltözik a lábatlani Vitéz Sághy Antal Városi Könyvtárba, egy kiállítás formájában. Szeretettel hívunk minden érdeklődőt, legyen az felnőtt vagy gyermek, hogy megtekintse az izgalmasnak ígérkező  vándorkiállítást! A belépés INGYENES!

A kiállításról:

Az író 120. születésnapja alkalmából, 2020-ban útnak induló tárlat egy hiánypótló irodalmi munkásságnak adózó megemlékezés az életművet gondozó Móra Kiadó részéről.
Az NKA támogatásával, Emőd Teréz kurátori munkájával megvalósuló kiállítás a művekhez igazodva a természetet, évszakokat, állatokat állítja középpontba. A tárlat anyagai között
vadászattal kapcsolatos tárgyak, diafilmek, bábok, a szerző életével foglalkozó írások, az ajkai Városi Múzeum által rendelkezésünkre bocsátott igazolvány-másolatok, a győri Vaskakas
Bábszínház Vuk előadásának díszlet-makettje, egy óriás társasjáték, valamint digitális fotóalbum várja az érdeklődőket.

A kiállítás kiváló alternatív irodalomóra lehetőség iskolai csoportok számára, amelyek az óriás társasjátékkal feleleveníthetik és bővíthetik Fekete István műveivel kapcsolatos tudásukat, a kihívásokra vágyó egyéni látogatók pedig a kihelyezett idézetekből válogatva ismerkedhetnek az életművel.