20220130

Katolikus Híradás 2022.01.30

Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban – 2022., január 30., Évközi IV. vasárnap

„kiűzték (…), hogy letaszítsák. De ő áthaladt köztük és eltávozott.”Lk4,21,29-30/ (kép­forrás: ocarm.org)

Imádkozzunk e héten a szegénygondozásban fáradozókért, magyar sportolóinkért, napjaink vértanúiért, és a többi, az emléknapok naptárából követ­kező szándékra, valamint a név-, születésnap­jukat, házassági évfordu­lójukat héten ün­neplőkért! A héten már várom a testvérek februári imaszándékait.

 

Szerdán, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén Süttőn ünneplünk a 18 órai Szentmisén. Imádkozzunk a szerzetesekért, és új hivatásokért! A magunkkal hozandó megszentelendő gyertyák pedig emlékeztessenek Krisztusra és hivatásunkra: „Úgy világítson a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jótetteiteket és dicsőítsék Atyátokat, aki a mennyekben van.” (Mt 5,16) Ügyeljünk a gyertyák használatánál a tűzvédelemre: ne hagyjuk felügyelet nélkül, éghető anyag (pl. poliészter, vagy más anyagból készült függöny) közelében az égő gyertyát, illetve a gyerekeket egyedül a tűzzel!!!

 

Csütörtökön, Szent Balázs napján Balázs-áldásban részesülhetünk Lábatlanon, a 18 órai Szentmise végén. Akinek nincs alkalma eljönni e napon Szentmisére, az jövő vasárnap csoportosan részesülhet e szentelményben.

 

Terveink szerint a héten lesz vendégünk Nagy Kálmán II. éves papnövendék, akivel a nyáron már találkozhattak a testvérek. Vegyük körül nagy szeretettel, hogy ez a hét értékes tapasztalatokkal és örömteli találkozásokkal segítse hivatásának kibontakozását. A személyes meghívásokon túl fontos látnia, a köznapokban is mennyire igényeljük a lelki táplálékot, a lelkipásztori szolgálatot. Szeretetünket leginkább a Szentmiséken való részvételünkkel, és a hozzá intézett közvetlen, bátorító szavakkal mutathatjuk ki.

 

A héten elsőpéntek. Két esztendeje dicséretesen sokan kezdték meg a »Nagykilencedet«  melynek lényege, hogy kilenc egymást követő elsőpénteken – annak környékén – gyónjunk és áldozzunk meg. Ha éppen az adott napon nincs alkalmunk Szentmisére menni, azon a héten egy hétköznapi Szentmisével, és azon a héten végzett szentgyónással is kifejezzük szándékunkat, amiatt a lánc nem szakad meg, de törekedjünk rá, hogy elsőpénteken eljussunk Szentmisére. Mivel bármelyik hónapban elkezdhetjük, ezért buzdítok mindenkit a szentgyónás elvégzésére és arra, hogy szentáldozáshoz járuljon. A héten a hirdetésben jelzett időkben lesz alkalmunk gyónni. Megbeszélés alapján más időpontokban is állok rendelkezésre.

 

Míg tart a farsangi időszak, ügyeljünk, hogy bárhol is veszünk részt mulat­ságon, mindenütt a józan mértékletesség, keresztényi lelkület jellemezzen!

Bár a csúszós útviszonyok közepette figyelünk a templomainkhoz vezető lépcsők, járdák csúszás-mentesítésére. Mindezek mellett mi magunk is figyeljünk, mert egy-egy váratlan jeges folt veszélyt jelenthet. Idősebb, bizonytalanabbul közlekedő testvéreink pedig – különösen a lépcsőknél – kérjenek segítséget a közlekedéshez.

 

Az 5. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai

Gyóntatás

 Süttő 31. Hétfő 18 óra Szentmise előtte
 
Piszke 01. Kedd 18 óra Szentmise előtte
 
Süttő 02. Szerda 18 óra Szentmise és gyertyaszentelés  
 
Lábatlan 03. Csütörtök 18 óra Szentmise és Balázs-áldás  
 
Süttő 04. Péntek 13 óra Temetés: +Fazekas Tibor János  
15 óra Temetés:  +Domokos Pálné –  Spanyó Irén  
Piszke 18 óra Szentmise előtte
 
Süttő 05. Szombat 16 óra Szentségimádás  
Lábatlan 17:15 Szentségimádás  
18 óra Szentmise: +Szabó Lajos, +Szülők, +Nagyszülők  
 
Süttő 06. Vasárnap 8 óra Szentmise  
Piszke ¾ 10 óra Szentmise:  +Richter István és +Hozzátartozók  

 

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katoli­kusradio.hu, programturizmus.hu/

31. Hétfő Bosco Szent János – az ifjúságért
01. Kedd Szent Brigitta  – a szegénygondozásban fáradozókért

Hajós Alfréd szn.-1878 – magyar sportolóinkért

02. Szerda Urunk bemutatása – Gyertyaszentelő Boldogasszony

A szerzetesek világnapja  |||  A vizes élőhelyek napja

03. Csütörtök Szent Balázs

Csókás Ferenc, önműveléssel kiváló szakemberré váló gazda,. SZN – 1824

04. Péntek Rákellenes világnap
05. Szombat  Szent Ágota szűz és vértanú – napjaink vértanúiért, vulkánkitörések és más katasztrófák áldozataiért ||| Andrássy György szn. – 1797 — Az MTA-ért
06. Vasárnap Miki Szent Pál és társai, vértanúk – Japánért, népéért

 

Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek!  Hallgatható – Esztergom 92,5 MHz

 napló: dunamentilepegetes.blogspot.hu

naptár: https://calendar.google.com/calendar/embed?src=njjf15qriqht23h4p9jo1kbb74%40group.calendar.google.com&ctz=Europe%2FBudapest

https://www.facebook.com/splplebaniak/